Corona-vaccinaties

Update 6 December 2021                           Boosterprik

Door de overheid worden boostervaccinaties voor corona aangeboden. Corona vaccinatie is voor mensen met mastocytose even veilig gebleken als de algemene bevolking. De meeste mastocytosepatiënten komen daardoor niet in aanmerking voor vervroegde boostervaccinatie. Mastocytosepatiënten die onder behandeling zijn van een hematoloog hebben veelal een oproep gehad.
In het algemeen geldt dat mensen met mastocytose hun uitnodiging van de GGD kunnen afwachten en zich ook daar veilig  kunnen laten vaccineren. Dit geldt voor zowel Pfizer als Moderna, maar i.v.m. wisselende voorraden weet je van tevoren niet welke je krijgt. Alleen mensen die eerder ernstige allergische reacties hebben gehad na vaccinatie wordt geadviseerd met hun arts te overleggen.

Je kunt ook de brief, over de voorzorgsmaatregelen die vorig jaar is opgesteld door het expertisecentrum in Groningen meenemen naar de vaccinatie locatie en aan de arts/verpleegkundige overhandigen.  Klik op de link hieronder 
Brief om mee te nemen naar de vaccinatie locatie.pdf

Voor meer updates/nieuws omtrent de Corona vaccinaties verwijzen wij naar de website van de Mastocytose Vereniging Nederland.

https://www.mastocytose.nl/nieuws/

Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed